En son beş yangın kapısı Kentsel haber

Wiki Article

Yangın Kapısının üzerinde ürkü amerikan bar adı maruz bir kilit sistemi bulunur. Panik pas ivedili boyut takkadak bapnın olanaklı olan en az çağ kaybı ile açılmasını sağlayan kapı koludur.

Yangın bapsı kilidi itimat kilidi olarak bilindik ve kapının içeriden hariçya namuslu açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçbeyıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında akıllıca bir uran ile yerleştirilmesi, yangın anında kullanımı kolaylaştırır.

Binalarda mukannen standartlarda önem alması gereken yangın kapıları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması gereken kuralları içermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 başlangıçlığı şeşnda toplandığını ve bütün firmaların bu kuma standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Yangın bapsı, tütün intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Tütün sızmasını çelmek amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Bir numara kanatlı yangın kapıları binaların içinde olması olasılı yangın ve benzeri ivedi durumlarda önlem elde etmek en önemli tedbirlerin başında gelir.

Yangın Kapısı Nasıl Takılmışr? Her binanın ehil evetğu yer ve ihtiyacı boşluk önünde bulundurularak farklı boyutlarda ve özelliklerde olacak şekilde projeye özel üretilen Yangın Bapları Montajı mahir ekipler aracılığıyla mimarilmaktadır.

Dolgu kullanılarak kapı abur cuburluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler vasıtalığı ile tutturulan kapı kanatları, acil durumlarda kolaylık açılacak şekilde Yangın Kapısı inanma kilidi ile emin hale getirilmektedir. Yangın Kapısı üretimi dair spesiyalist personelimiz tarafından kaleme allıkınan bu yazgımızda;

Bu sınıflandırma, yangın baplarının ne kadar süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A klası bir yangın bapsı ekseri 60 dakika, B sınıfı bir yangın kapısı ise 30 dakika süresince yangına karşı metanet gösterebilir. Yangın bapsı seçerken, bu metanet sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Bu doğrultuda büyüklük bile özen veren mühendisler aracılığıyla belirlenen yangın yönetmeliğine yakışır bir şekilde yangın Merdiveni bapsı üretilmelidir.

Yangın Kapıları tercihe bakılırsa; 60, 90 ve 120 dakika yangın dayanımı seçenekleriyle yapım edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü misilı ve kalitesi, yangın kapısının en temel kalite ve katkısızlamlık standartlarından biridir.

Bu kapılar asıl olarak yangın dayanıklılık belgeli olan ve yangın dayanıklılık belgeli sıfır tutulmak üzere iki gruba ayrılır.

ürkü Durumunu Azaltma: Ani vüruten olaylar sonrasında insanoğlu ürkü olabilir ve bulundukları kayranı ayrılma buyurmak lüzum. Hızlı çıkış olanağı sunan ve yönlendirmelerle amelî kullanıma ehil olan baplar sebebiyle Yangın çıkış kapısı istanbul insanların ürkü durumu azalır ve güvenli çıkış esenlanır.

Yangın bapsı 120 dakikaya denli ısıya dayanıklıdır. Bunun sebebi ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta kızılüminyum, hidrolik gereç ve metal sac kullanılmaktadır. Bu iki husus ısıevet dayanıklı olmasını katkısızlar.

Yangın bapsı imalatı bilimsel bilgiler ışığında son teknolojik gelişmeler kullanılarak gerçekleştirilmektedir.

Report this wiki page